Rulo Şeklinde Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı börek biz Türklerin şüphesiz en çok sevdiği börek türlerindendir. Bu tarifimizde sizlere ıspanaklı böreğin rulo şeklinde olanının nasıl yapıldığını anlatacağız.

Rulo şeklinde ıspanaklı börek yapmak için öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım.

5 adet yufka
1 baş soğan
1 kg ıspanak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
pul biber

Malzemelerimizi hazırladıysak şimdi ıspanakları güzelce yıkayalım . Yıkama işlemi sonrasında ıspanakları doğrayıp bir süzgeçte bekletin ve suyu iyice süzülsün.  Süzülme işlemi sonrasında zevkinize göre ister haşlayın isterseniz haşlamayın bunu kişinin tercihine bırakıyorum.  Diğer yandan soğanları yemeklik şekilde doğrayarak kavurun salçasını , tuzunu ve baharatını ekleyin.  Üstüne ıspanakları ilave ederek güzel bir şekilde karıştırın.

Bir yufkayı ortadan ikiye keserek bir parçasını tezgahın üzerine yayın. Yapmış olduğunuz ıspanak karışımını bu yufkanın üzerine gelişi güzel bir şekilde serpiştirin. Yufkanın uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve yağlanmış olan tepsinizin ortasına yuvarlayarak yerleştirin. Bütün yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra böreğimizin üzerine çırpılmış yumurta sürün ve fırına verin üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Serinletici Kızılcık Şerbeti Tarifi

Gerekli Malzemeler Kızılcık (1 kilogram miktarınca) Su (1,5 litre/ 6 su bardağı miktarınca) Toz Şeker …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir