Ramazan ayı boyunca uzun süren açlık ve açlık hissi karşısında, vücut kendini korumaya alır. Ramazan ayına girilirken yemek yeme alışkanlıklarınız değişir ve aslında düzensiz yemek yemeye başlarsınız. Yine aynı şekilde Ramazan ayından çıkarken de yemek yeme alışkanlıklarınız değişmiş olacaktır. Peki Ramazan ayında kilo almamak için neler yapılmalı?
Öncelikle sahurda ve iftarda hafif ve sık yiyecekler tüketmelisiniz. İftar sonrasında egzersizleri ve eğer öncesinde yapıyorsanız Ramazan ayı boyunca da spor yapmayı bırakmamalısınız. Yaz ayının etkisi ile ısınan hava sizin kilo almanıza zaten engel olacaktır. Açlık hissinden ötürü sahurda ve iftarda çok fazla yemek yemekten, yağlı gıdalardan kaçınmalısınız. 16-17 saat aç kaldıktan sonra mideye bir anda giren çok miktarda yemek sizin kilo almanızı sağlar. Ramazan ayında kilo almamak için neler yapılmalı? Sorusunun yanı sıra Ramazan ayından sonra kilo almamak için ne yapılmalı demek daha mantıklı olacaktır. Çünkü Ramazan ayı bittikten hemen sonra bayram gelir.
Bayramda akraba ve komşu ziyaretleri, şekerler, baklavalar şöbiyetler servis edilir yemek istemeseniz bile ayıp olmasın diyerek tüm bunları yersiniz. Bir günde 3-5 ev ziyaretinden sonra mideniz hazımsızlık sorunları yaşayacaktır. Bir şekerin kalorisi 50, iki dilim baklavanın kalorisi 500, şöbiyetin ise kalorisi 400’dür. Bu kadar kalori en az 1,5 saat yürümek demektir. Tabi bu kadar fazla yürümeye alışkın değilseniz kas ağrılarınız olacak ve yorulacaksınız. Bu sebeple bayramda da yediğiniz yiyeceklere dikkat etmeli “Hayır teşekkür ederim” demeyi öğrenmelisiniz.
Ramazan ayında ve sonrasında neyi ne kadar yemeniz gerektiğini bilmiyorsanız bir beslenme uzmanına başvurabilirsiniz. Ramazan ayında kilo almamak için neler yapılmalı? Sorunuza verilecek en doğru cevabı size onlar söyleyeceklerdir. Bilinçsizce ve duyumlarla beslenmek daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir.