Yağ oranı yüksek ve karbonhidrat oranı düşük olacak şekilde hazırlanan diyet listesi ile yapılan ketojenik diyet çok sayıda insan tarafından ilgi görür.
Yüksek karbonhidrat alımını yağ ile değiştirmeyi hedefleyen ketojenik diyet ile vücut ketoz ismi verilen metabolik hale gelir. Buna yönelik yapılan diyet listesi ile vücut yağ yakma konusunda son derece istekli olacaktır. Burada önemli olan nokta diyete yönelik olarak hazırlanan listeye sadık kalmaktır.
Son birkaç yıl içerisinde popüler hale gelen ketojenik diyet mutlaka hekim önerisiyle yapılmalıdır. Karbonhidrat tüketimi konusunda oldukça katı davranan bu diyet zayıflamanın yanı sıra çeşitli hastalıklara çözüm olarak da uygulanmaktadır. Bunlarla ilgili açıklamalar hekimler tarafından yapılmaktadır. Konumuza devam etmeden önce size Dezpack ürününü incelemenizi ve iletişim için dezpack sosyal medya hesabından bize ulaşmanızı tavsiye ederiz.
Ketojenik Diyette Neler Tüketilir?
Ketojenik diyette tüketilecek besinler özel olarak belirtilir. Buna göre listede yumurta, balık, tereyağı, et, kuruyemiş, fındık, tereyağı, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, düşük karbonhidratlı sebzeler, avokado, biber, tuz ile diğer sağlıklı baharat ve bitkiler yer almaktadır. Bunlara nelerin ilave edilip edilmeyeceği uzman tarafından verilen bilgilere göre belirlenir.
Ketojenik Diyet Türleri Nelerdir?
Ketojenik diyet türleri dört tane olacak şekilde belirlenmiştir. Standart, yüksek proteinli, döngüsel ve hedefli olmak üzere dört çeşide ayrılan ketojenik diyet için internet üzerinde çok sayıda örnek yer almaktadır.
Standart ketojenik diyet orta protein, çok düşük karbonhidrat ve yağ oranı yüksek olan bir diyet türüdür. Bu kapsamda genel oranlar yüzde yetmiş beş yağ, yüzde beş karbonhidrat ve yüzde yirmi protein şeklinde ifade edilir.
Döngüsel ketojenik diyet daha farklı bir yapıya sahip olup ketojenik günler ile yüksek karbonhidratlı günlerin birbiriyle karıştırılması sonucunda ortaya çıkar. Buna göre iki gün yüksek karbonhidrat alındıysa geriye kalan beş gün ketojenik diyet olarak devam eder.
Yüksek proteinli ketojenik diyet ise daha fazla protein içermesi yönünden standart ketojenik diyetten farklılık gösterir.
Ketojenik Diyetin Faydaları
Ketojenik diyetin faydaları diyet listesi ile uygulama arasında ne kadar uygunluk olduğuna göre değişir. Listeye tamamen uyan kişiler üzerinde yapılan araştırmalara göre diyet kilo vermek ve bazı hastalıklara karşı riskleri azaltmak konusunda etkilidir. Bu diyeti yaparken verilen önerilere eksiksiz şekilde uymak son derece önemlidir. Böylece elde edilecek olumlu etki biraz daha artacaktır. Bunu yapabilmek adına uzman desteği alınmalı, bilinçsizce yapılan diyetlerden uzak durulmalıdır. Bu sayede kilo kontrolünü sağlamak amacıyla ortaya çıkacak sonuç istenilen yönde olacaktır.