HAMİLELİK ÇATLAKLARI NASIL OLUŞUR?
Erkek sperminin kadın rahmine ulaştıktan sonra orada gelişimini sağlaması ile beraber gebelik süreci başlar. 9 ay 10 gün süren gebelik süreci kadınların sürekli beslenmesine, karındaki bebeğin büyümesine neden olur. Bu büyüme nedeni ile gebe kadınlarda kilo alma durumu gerçekleşir. Ortalama olarak sağlıklı bir gebe 20 ile 30 arası kilo alır. Alınan kilolar vücutta fizyolojik değişimlere yol açar.
Doğumun ardından verilmeye çalışan kilolar ani ve hızlı değişimden dolayı özellikle karın bölgesinde, morumsu ve ince pembe çizgilerin ortaya çıkmasına neden olur. Halk arasında bu çizgiler hamilelik çatlakları olarak bilinir.
HAMİLELİK ÇATLAKLARI NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Vücutta oluşan hızlı değişimden ortaya çıkan çizgiler ilk başta kırmızı haldedir. Sonrasında zaman geçtikçe rengi solan gebelik çatlaklarının tedavisi için en iyi dönem, hekimler tarafından anlatıldığına göre çizgilerin kırmızı olduğu dönemlerdir. Çatlakların tedavisi için kesinlikle doktorunuza danışarak hareket edin. Doktorunuzun size önereceği ilaçları ve jelleri kullanmak, belirttiği zaman takvimine uymak oldukça önemlidir. Kontrolsüz ve bilinçsizce yapılan tedavi yöntemleri vücutta daha derin ve daha kötü izlerin yer almasına neden olabilir.
DENGELİ BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN
Hamilelik döneminde dengeli beslenmek kilo alımını düzenli ve dengede tutacağı için vücut ani değişimlere uğramadığı için çatlak oluşumu daha asgari seviyede gözükecektir. Bu nedenle hekiminize danışarak hamileliğinize uygun bir diyet listesi alın ve bu diyet listesini uygulamaya çalışın.
PEELİNG TEDAVİSİ UYGULAYIN
Hamilelik süreci sonrası için oluşan çatlakların tedavisine yönelik birçok kimyasal peeling, lazer tedavisi, jeller üretilmiştir. Tıbbi yönden çatlaklara müdahale edilmesi için A vitamini içeren kozmetik kremlerin kullanılması yine oldukça önemlidir. Lakin üstteki başlıklarda belirttiğimiz gibi yine hekiminize danışarak bu konuda adımlar atmanızı sıklıkla öneririz.
LEKE TEDAVİSİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Doğumdan sonra lohusalık süreci başlangıcında esmer tenli kadınlarda daha sık bir şekilde gözüken hamilelik lekeleri estetik açıdan sıkıntılı bir görüntü oluşturmaktadır. Bu nedenle yine çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Özellikle kremler ve jel ile tedavi edilebilen leke tedavisi için lohusalık sürecinin bitmesinin beklenmesi oldukça önemlidir. C vitamini sıkça tüketilmelidir.