Gebeliğin 3. haftası içine girdiğinde sperm tarafından döllenmiş olan yumurta rahim içine doğru düşer ve tutunursa embriyonun gebelik süreci doğru bir şekilde ilerleyecektir. Doğru bir döllenme geçmemiş ise hamilelik süreci son bulma riski artmaktadır.
Hamilelikte üçüncü hafta içine girerken sperm Fallop tüpü içinde hareketini sürdürürken tüp içinde bulunan sıvılar sperm hücrelerinin ilerlemesine yardımcı olur. Aynı sıvı ve tüp içindeki tüycükler ters yönde hareket eden yumurta hücresi ile sperm hücrelerinin birbirleri bulmasına imkân veren ve aynı zamanda her iki yönde hareketi kolaylaştırıcı etki gösterir.
Gebeliğin Üçüncü Haftasındaki Belirtiler
Yumurta hücresinin içine girecek sperm embriyosunun baş bölümünde bulunan eritici madde ile yumurta hücresinin kalın dış tabakasını geçebilecek özelliklere sahiplerdir.
Sperm embriyosunun yumurta hücresinin dış tabakasından içeriye girdiği bölgeden başka bir sperm embriyosunun içeriye girmesini engellemek için dakikalar içerisinde tabaka onarılır.
Gebelikte üçüncü hafta içine girildiğinde sperm embriyosu yumurta içine girerek sperm ve yumurta kromozomları birleşmeye başlar ve hızlı bir şekilde görevini tamamlayarak artık yeni bir canlı oluşur.
Kromozomların birleşme işlemi tamamlandıktan sonra rahim içine doğru yolculuk devam ederken hücresel çoğalma işlemi başlar. Morula aşamasına gelen canlı rahim içine ulaşacaktır. Bu dönemde kromozomlar canlının ilerleyen haftalarda cinsiyetini öğrenebilmemizi sağlayacak ilk adımı atarak cinsiyetini belirler.