Mübarek Ramazan ayı gelmek üzere bu yüzden çoğu kadın adetliyken oruç tutulur mu? Konusunda iyice bilgilendirilmek istiyor. Öncelikle oruç tutmak İslamiyet’in şartlarından biridir ve Müslüman olan herkes bu şartı yerine getirmek ile mükelleftir. Yılın 12 ayından sadece 1 ayını Müslümanlar oruç ile geçirir. Oruç sadece mideyi yemekten ve içmekten men etmek demek değildir. Oruç bir müslümanın nefsini terbiye etmesi, yoksulun yerine kendini koyarak empati duygusunu pekiştirmesi ve onu yaradan Rabbi’ne şükrünü göstermesi bakımından oldukça önemli bir ibadettir. Oruç tutmamak İslamiyet dininde günah olarak yer almaktadır. Ancak Oruç tutmaktan bazı kişiler istisna kategorisinde değerlendirilir. Ve bu istisna kategorisinde olan kişilere oruç tutmak farz değildir. Örneğin hastalar oruç tutamayacak vaziyetteler ise oruç tutmazlar.
Kadın fizyolojik olarak her ay düzenli olarak regl olmaktadır. Gördüğü kanamadan bu döneminde ötürü Kur’an-kerim okuyamaz, namaz kılamaz ve oruç tutamaz. Oruçlu bir kadın eğer adet olursa iftara 1 saat dahi kalmış olsa o orucu bozulur. Ve kadınında oruçlu gibi davranmaması orucunu bozması gerekmektedir. Aksini yapması günah olarak sayılır. Adet dönemi sona erince boy abdesti alıp daha sonra orucuna devam etmelidir. Kadın ramazan orucunda iken kaç gün regl olmuş ve orucu bozulmuş ise kadın borçlu sayılır ve ramazan bayramından sonra bunları kaza olarak tutması gerekir. Böylece adetliyken oruç tutulur mu? Sorusunun cevabı bulunmuş olmaktadır.
Kadın temizlenmeden asla oruç tutamaz. Mutlaka regl dönemi geçinde gusül abdesti alıp orucuna devam etmelidir. Adetli bir kadının orucu sayılmaz bu yüzden kadın adetliyken gündelik hayatında nasıl yiyip içiyor ise öyle devam etmeli ve beslenmesine özellikle bu döneminde oldukça özen göstermeye çalışması gerekmektedir. Adetliyken oruç tutulur mu? Konusunda kadınları bilgilendirilmesi oldukça önemlidir.